• Kundalini Yoga

  Kundalini Yoga – også kalt "Yoga for Bevisstheten" er relativt nytt på den vestlige halvkule. Denne formen for yoga åpner hjertet, bygger fysisk og psykisk styrke og frigjør energi. Kundalini yoga fokuserer på pust og bevegelse og utfordrer sine studenter både fysisk og mentalt.
  Kundalini yoga var lenge ikke tilgjengelig for vanlige mennesker men ble kun delt fra mester til elev. Yogi Bhajan brakte Kundalini til Vesten i 1969. I utgangspunktet, ble det aldri lært offentlig før Bhajan utfordret hemmeligholdelsen av Kundalini og lærte denne formen for Yoga åpent for publikum og dermed etablerte 3HO, som står for "Healthy, Happy, Holy Organization."

  Fordeler ved Kundalini Yoga

  Formålet med Kundalini yoga er å frigjøre den energien som ligger lagret i kroppen din. Den har som formål å balansere sinn, kropp og sjel. Bieffekten er sterk helse, fysisk styrke, sterk kondisjon og mental klarhet.

  Bra for nybegynnere?

  Det kan være litt uvant for en som prøver seg på Kundalini Yoga ettersom denne yogaformen er veldig annerledes enn andre former for yoga. Men -
  Kundalini yoga er perfekt for nybegynnere. Du presses forbi komfortsonen, samtidig som du har muligheten til å gå i ditt eget tempo. Du trenger ikke være spesielt myk eller sterk for å gjøre Kundalini Yoga da alt kan tilpasses!

 • Hva skal du ha på deg?

  Klær som er lette å bevege seg i! Det er mye bevegelse i en Kundalini yoga time, og du trenger klær du kan puste og bevege seg i. Lærere i Kundalini Yoga bærer hvite eller lyse klær og dekker som oftest til hodet, men det er ingen restriksjoner på hvilken farge elevene har på klærne.

  Hva trenger du å ta med?

  Ta med en vannflaske og et teppe. Noen synes også det kan være greit med en liten pute å sitte på. Studioet holder matter og saueskinn.

  Hva du kan forvente?

  En time i Kundalini yoga varierer fra lærer til lærer. Det er allikevel en del ting som er likt uansett hvilken lærer du velger å gå til.
  Alle klasser vil begynne med et mantra som heter Adi Mantra for å "tune" inn.
  Noen starter med en liten oppvarming, andre starter med Kriyaen med en gang. En Kriya er en samling øvelser og stillinger (asanaer), pust og mantra som er satt sammen for å oppnå en bestemt effekt.
  Etter Kriyaen er det en avslapning før man har en meditasjon med eller uten mantra.
  Timen avsluttes med sang – "May the long time sun shine upon you" og eventuelt et mantra.

  Kjennetegnene for disse timene er mye mer rytmisk bevegelse enn i f.eks. ashtanga yoga, fokus på ulike pusteteknikker og bruk av mantra, som er lydvibrasjoner med en spesiell effekt. Denne yogaformen passer for deg som ønsker et effektivt redskap for stressmestring,
  og ønsker å skape deg et rom i hverdagen med ro og glede.